Spyflue

Bekjempelse av mfluer kan være komplisert. Hvis du vurderer profesjonell hjelp kan du ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon, gå til vår kontaktside. Hvis du ønsker å forsøke selv først, gå til vår nettbutikk Skadedyrshop.no og kjøp produkter til bekjempelse av spyfluer.

Spyflue

Spyfluer blir Ca. 10-15mm lang. Den lever gjerne av råtnende kjøtt. Spyflua legger egg i det samme materialet som den lever av. Den kan kjenne lukten av råtnende dyr og lignende på ekstremt lang avstand. Det er også derfor man av og til finner store mengder av Spyfluer innendørs. Det er da sannsynlig at det har dødd en mus, rotte, fugl eller lignende i huset.

Latinsk navn:

Calliphora vomitoria

Skadeomfang og risiko:

Fluer må sees på som en naturlig del av vårt miljø og det er omtrent umulig å forhindre at fluer tar seg inn i hus. De fleste fluer lever et hektisk liv på stadig leting etter tilgang på næring og eggleggingsplasser.

Spyflua kan være smittespreder, da den flyr fra de mest urene områder som ekskrementer og matavfall, til våre ferske matvarer, og bringer med seg matforgiftningsbakterier som igjen forderver maten. Mange små dyr og bakterier blir spredt rundt med fluenes aktivitet og det blir stadig viktigere å sikre miljøer hvor det lages og serveres mat.

Bekjempelse og forebygging:

En enkelt flue skal du ikke bry deg om. For å begrense eller bekjempe produksjonen av fluer bør potensielle eggleggingsplasser reduseres. Dette er f.eks. tømming og rengjøring av avfallsdunker, regelmessig rengjøring av sluk og fjerning av matrester som havner under anretningsbord o.l. Sikring av vinduer og dører med netting slik at fluer ikke klarer å ta seg inn.

Når fluer kommer inn i bygninger, og da særlig i næringsmiddelbedrifter, kan elektriske insektfangere fungere som effektive hjelpemidler til å redusere plagene. Disse er med et ultrafiolett lys som tiltrekker seg flygende insekter.