Tørrfruktmøll / matmøll

Bekjempelse av melbiller kan noen ganger være komplisert. Hvis du vurderer profesjonell hjelp kan du ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon, gå til vår kontaktside. Hvis du ønsker å forsøke selv først, gå til vår nettbutikk Skadedyrshop.no og kjøp produkter til bekjempelse av matmøll.

Tørrfruktmøll har ganske karakteristiske tegninger på vingene. Farvene er nærmest tredelte. Brun øverst, deretter et lysere belte. Nederst er vingene brune igjen.

Tørrfruktmøll / matmøll

Tørrfruktmøll tar seg inn i boliger via tørrvareprodukter som kjøpes i butikken. Særlig kornblandinger, nøtter rosiner osv. Deretter forflytter den seg ut av matvarene, og deretter formerer og sprer seg i kjøkkenet. Den kan også spre seg noe ut fra kjøkken.

Tørrfruktmøll beveger seg mot lys, og sees ofte flaksende langt fra kilden i kjøkkenet.

Latinsk navn:

Plodia interpunctella

Skadeomfang og risiko:

Næringsmiddelbedrifter

Tørrfruktmøll kan utgjøre et stort problem for enkelte  næringsmiddelbedrifter, hvor den kan formerer seg, og destruerer råvarer.

Bekjempelse og forebygging:

Skal man bekjempe et angrep av Tørrfruktmøll,  er det viktig å finne og bekjempe direkte i kildene, hvor de formerer og forpupper seg. ABS Skadedyrkontroll AS har trenet ekspertise, og kan hjelpe dere.

Det går ikke an å si nøyaktig hva en bekjempelse koster, men det er normalt ikke så grusomt dyrt. Det tar vi på rutinen.