Brunsvart melbille

Bekjempelse av melbiller kan noen ganger være komplisert. Hvis du vurderer profesjonell hjelp kan du ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon, gå til vår kontaktside. Hvis du ønsker å forsøke selv først, gå til vår nettbutikk Skadedyrshop.no og kjøp produkter til bekjempelse av melbiller.

Brunsvart melbille

Brunsvart melbille tar seg inn i boliger via tørrvareprodukter som kjøpes i butikken. Deretter formerer og sprer den seg i kjøkkenet.

Brunsvart melbille er svært glad i å vandre, så man kan støte på den over alt. I bygårder, rekkehus o.l. sprer brunsvarte melbiller seg lett fra leilighet til leilighet.

Latinsk navn:

Tribolium destructor

Føde:

Brunsvart melbille lever først og fremst melvarer som mel, gryn, kjeks, og fôrmel tilsatt fiskemel m.m. men kan også leve av tørrfôr til dyr samt i sjokolade, nøtter, mandler, krydder, frø. I tillegg kan den leve av tørket kjøtt og fisk som for eksempel finnes i hundefôr samt døde insekter. Billen kan også leve i ris, rug, havre, kløver- og timoteifrø, tørket frukt og sukker men da uten å formere seg. I mer sjeldne tilfelle kan billen i tillegg gnage på tilgriset tekstiler. Brunsvart melbille kan leve opp til to måneder uten mat. Larvene til brunsvart melbille kan skade alle slags varer de gnager når de søker etter egnede steder for å lage puppe.

Skadeomfang og risiko:

Brunsvart melbille utgjør et stort problem for enkelte næringsmiddelbedrifter, hvor den kan formere seg stort, og destruere råvarer. I næringsmiddel industrien kan det være omfattende å utrydde problemet. i private hjem, gjør ikke brunsvart melbille noen stor skade, men kan selvsagt bli plagsom når den formerer seg mye.

Bekjempelse og forebygging:

Skal du bekjempe melbiller, er det viktig å finne kildene og utrydde dem. ABS Skadedyrkontroll AS har trenet ekspertise, og kan hjelpe dere.