Skadedyr i yttervegger

Skadedyr i yttervegger

kontaktsideYtterveggene dine et det skallet som skiller din bolig fra naturen rundt huset. Det er derfor helt naturlig at ytterveggen er særlig utsatt for skadedyr.

Ytterveggene består ofte av treverk, det har gjerne en yttervegg og en innervegg med isolasjon mellom. Treverket blir påvirket av vær og vind og kan lett bli fuktskadet. Det er et bredt utvalg av skadedyr som foretrekker de forholdene som de kan finne her. Skadedyr trives ofte i fukt- og råteskader, isolasjon og hulrom i vegg. I tillegg er boligen tilknyttet vann, avløp og elektrisitet. Når skadedyrene sitter skjult i yttervegg, kan det være komplisert å bekjempe.

De vanligste skadedyrene i yttervegg er stokkmaur, jordmaur (sukkermaur), skogsmaur, borebiller, husbukk, veps, bier, fluer, mus, rotter. I tillegg er det mange andre insekter, fugler og ekorn som kan forekomme.

Mange tenker på flaggermus som skadedyr. Men flaggermus er ikke et skadedyr men tvert imot vernet og skal derfor normalt kke bekjempes. I ABS Skadedyrkontroll AS har vi egen ekspert på flaggermus med over 25 års erfaring. Ta kontakt, så kan vi bistå deg med råd om hvordan du skal forholde deg til eller bli kvitt flaggermus i veggen.

Du trenger ofte hjelp av skadedyrbekjempere med kunnskap, riktig utstyr og midler for å bli kvitt mange av skadedyrene. Andre skadedyr gjør lite eller ingen skade og trenger ikke bekjempes.

Våre teknikere har god kunnskap og riktig form for bekjempelse og vi hjelper deg gjerne. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon. Gå til vår kontaktside.