Gransnutebille

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon, gå til vår kontaktside.

Når du finner denne flekkete billen med den lange snuten innendørs, er det en viss mulighet for at du nylig har montert ny furupanel eller lignende i huset.

Gransnutebille

Gransnutebillen kan lukte friskt / nytt furutrevirke på svært lang avstand, og kommer da flygende gjennom vinduet. I julen er det vanlig at man bærer gransnutebillen inn i huset sammen med juletreet.

Latinsk navn:

Hylobius abietis

Skadeomfang og risiko:

Gransnutebillen gjør ingen skade på konstruksjonene i huset, men hvis man er riktig uheldig så kan den være inne i planker og panel som man monterer på veggen. Når den da klekker vil den gnage seg ut, og etterlate seg flygehuller i panelingen. Den kan for øvrig ikke formere seg videre i huset.

Gransnutebille kan ikke skade huset ditt, og det er ikke nødvendig å foreta bekjempelse. De eneste alvorlige skadeinsektene i trevirke er Husbukk og Stripet borebille.

Bekjempelse og forebygging:

Siden gransnutebillen ikke er et skadedyr er det ikke nødvendig å behandle med insekticider. Dersom grensnutebillen er kommet inn med ved, tar du dette ut av huset. Du kan i tillegg mekanisk fjerne billene med støvsugning, husk å destruere støvsugerposen etterpå.