Skadedyr i tekstiler

Skadedyr i tekstiler

Tekstiler kan være attraktive for noen skadedyr. Særlig gjelder dette natur tekstiler eller tekstiler som er møkkete og dermed fulle av mat og fettrester.

Skadedyr som lever av tekstiler er insekter som klarer å utnytte fibre fra ull, pels, fjær, filt og silke. Noen kalles støvspisere og dette er fordi støv inneholder mye hud og håravfall. De skadedyrene vi oftest finner i tekstiler er biller og møll. For eksempel har vi pelsbille, brun pelsbille (Majorstua billen), teppebille, museumsbille, klesmøll og pelsmøll.

I private husholdninger kan disse være enkle å bekjempe, men for å bli kvitt det i større tekstilindustrier eller lagre kreves det ofte eksperthjelp. Våre skadedyrteknikere har ekspertise på hvordan skadedyrene skal bekjempes slik at du blir kvitt de for godt.

Andre dyr som kan finnes i tekstiler er veggedyr. Har du overnattet et sted med veggedyr, kan det være risiko for å få de med hjem i bagasjen. Veggedyr kan krype inn i en åpen koffert eller i klær/ sko som har hengt i skap m.v.

 

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon. Gå til vår kontaktside.