Teppebille / Museumsbille

Hvis du vurderer profesjonell hjelp til bekjempelse av teppebiller, kan du ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale, gå til vår kontaktside. Hvis du ønsker å forsøke selv først, gå til vår nettbutikk Skadedyrshop.no og kjøp produkter til bekjempelse av teppebille/museumsbille.

Teppebille / Museumsbille

Teppebiller lever hovedsakelig utendørs av pollen osv. Av og til kan de finne seg til rette innendørs. Innendørs kan de gjøre skade på for eksempel silke, hår, ryer, insektsamlinger, utstoppede dyr.

I utgangspunktet, er det nok ikke så mye å gjøre med Teppebiller i boliger. Hvis problemet stadig dukker opp, og blir større, tyder det på at insektet kan ha befestet seg innendørs. 

Latinsk navn:

Anthrenus museorum

Bekjempelse og forebygging:

Det er ikke lett å vite hvilket insekt som gjør skade. Følgende generelle råd kan være nyttige:

  1. Se etter levende insekter. Dette er ikke alltid så lett da de ofte ikke er å finne i tekstilene. Se i sprekker osv. Ofte kan man finne døde eksemplarer i vinduskarmen.
  2. Se etter larvehuder og deler av insekter. Ofte finner du disse i nærheten av tekstilene. Klesmøllarver og spinn finnes gjerne på tekstilet.
  3. Gnage merkene og hullene i tekstilene kan indikere hvilket insekt man har med å gjøre. Enkelte insekter gnager kun på tekstiler hvis de har matflekker o.l.