Skrukketroll

Hvis du vurderer profesjonell hjelp kan du ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon, gå til vår kontaktside. I vår nettbutikk skadedyrshop.no kan du finne mange produkter til bekjempelse av og sikring mot skrukketroll.

Skrukketroll

Skrukketroll lever fuktige steder utendør, f.eks. under steiner, langs grunnmurer osv. Skrukketroll er ufarlige men kan være en indikasjon på at det finnes fuktskader i bygningsmassen som bør utbedres.

Skrukketroll puster på sammen måten som fisk gjennom gjeller. Derfor kan de ikke leve på annet enn svært fuktige steder. Skulle de forviller seg innendørs i boligrom, vil de ikke derfor ikke leve lenge.

Har du skrukketroll innendørs, er det som oftes i lokaler som befinner seg under bakkenivå og kan være en indikasjon på mye fukt / vann i veggene.

Beste løsning for behandling av skrukketroll er å grave opp og drenere bort vann rundt grunnmuren. Kjemisk behandling vil i beste fall gi høyst midlertidig effekt. Skrukketroll er for øvrig helt ufarlig.

Latinsk navn:

Oniscidea