Duer / Byduer

Sikring mot duer kan være svært komplisert. Hvis du vurderer profesjonell hjelp kan du ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon, gå til vår kontaktside. Hvis du ønsker å forsøke selv først, gå til vår nettbutikk Skadedyrshop.no og kjøp produkter til bekjempelse av duer-byduer.

Duer / Byduer

Byduene er etterkommere etter de ville klippeduene. Duer finnes gjerne i store flokker i byer og parker. Vi har lang erfaring med bekjempelse av og sikring mot duer. Ring oss i dag for et uforpliktende pristilbud, og gjennomgang av deres bygg. ABS vil gjennom inngående kunnskap tilpasse det ultimate program for deres bygg.

Latinsk navn:

Columba livia domestica

Trivselsområder:

Duer bygger helst reir på høye avsatser. Duereiret er vanligvis laget av ekskrementer, strå og pinner.

Formering:

En due får vanligvis to egg, som ruges i 18-19 dager. Når eggene klekkes blir ungene matet to ganger om dagen. Et nytt kull kan fødes når de første ungene er tre uker gamle. Det tar ca 30-32 dager før ungene forlater reiret. Normalt har duer 4-5 kull i året.

Føde:

Deres naturlige diett består av korn og frø. Duene har tilpasset seg bymiljøet så godt at de ofte utelukkende lever av matrester etter mennesker.

Skadeomfang og risiko:

Duer griser til og ødelegger fasader. De kan også forårsake spredning av smitte. I duereir forekommer ofte insekter som f.eks: Lopper, midd, flått, lus, og mange flere.

Bekjempelse og forebygging:

Duepigg: Dette er pigger festet til plastlister. Duepiggene har en lengde og spredning som gjør at duer ikke lengre kan sette seg på underlaget.

Wiresystem: Bruk av wire fungerer på samme måte som med duepigg, men systemet er kanskje ikke like holdbart som fuglepiggsystemet i vårt harde klima.

Nettløsninger: Nett er en ypperlig måte å sikre åpninger og større flater mot fugler. Eksempelvis bakgårder.

Ønsker du å se produkter og informasjon om hvordan bli kvitt duer kan du se våre produkter i skadedyrshoppen.