Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

mus i veggen 1

Mus i veggen kan gjøre stor skade. Har du først fått dem inn i huset, så forsvinner de ikke av seg selv. De kan ødelegge mye ved å gnage over vannrør og ledninger, vannrør, eller krafse seg ut gjennom veggen.

 

mice_small

For å bli kvitt mus i veggen er det bare to metoder som fungerer. Du kan behandle de mekanisk med bruk av feller, eller du kan benytte deg av gift. Det finnes ingen snarveier når det gjelder å bekjempe mus.

Musefeller
Bekjempelse med feller tar mange mus, men du har ingen garanti for at alle blir fanget. Dette finnes et mylder av musefeller på markedet. Vi vi anbefale at du ser etter en felle som er solid men samtidig enkel å bruke.

Gift
Bekjempelse med gift bør gjøres før inngangsveiene sikres, for å forhindre at musene blir sperret inne i veggene.

NB: De fleste muse- og rottegifter inneholder antikoagulanter, det vil si blodfortynnende stoffer, som dreper musene/rottene. Men stoffene kan også føre til indre blødninger, skader på indre organer og i verste fall død for andre dyr og mennesker. Stoffene er også skadelige for fugler og dyr som spiser forgiftede mus. Det er svært viktig at barn, kjæledyr og husdyr ikke får tak i muse- og rottegift, siden selv små mengder kan føre til forgiftning. La autorisert personell ta seg av behandling med gift.

Forebygging
Tett alle hull som er seks millimeter i diameter eller mer. Forsterk utsatte steder med metallplater, finmasket metallnetting osv. For eksempel under ytterkledningen på huset, ventiler osv. Husmus kan hoppe opptil 40 cm opp, så sikringen bør være høyere enn dette. Der hvor mus kan klatre, bør man også forebygge det ved å male flater med glatt maling eller med metallplater. Det finnes også produkter for sikring av kabler. Unngå at mus kan komme seg opp på taket ved hjelp av trær som henger over o.l.