Loftsflue

Bekjempelse av fluer, og særlig loftsfluer, kan være komplisert. Hvis du vurderer profesjonell hjelp kan du ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon, gå til vår kontaktside. Hvis du ønsker å forsøke selv først, gå til vår nettbutikk Skadedyrshop.no og kjøp produkter til bekjempelse av loftsfluer.

Loftsflue

Loftsflua er et merkelig fenomen. Den lever ute i naturen om sommeren, men velger å overvintre innendørs om vinteren. Da samler fluene seg gjerne om sensommeren høsten i solveggen på huset. Det kan være enorme mengder av dem.

Deretter når det begynner å bli kaldt trekker de inn i vegger og på loft. Man kan ofte finne Loftsflua i sittende i klaser på loftet. Det rare er at Loftsflua på en eller annen måte klarer å finne tilbake til det samme huset året etter.

Veldig ofte velger Loftsflua seg ut et hus, og bruker det. De andre husende i området kan være helt uberørte.

Loftsfluer lever ute i naturen om sommeren, men velger å overvintre innendørs om vinteren. Da samler fluene seg gjerne om sensommeren høsten i solveggen på huset. Det kan være enorme mengder av dem.

Deretter når det begynner å bli kaldt trekker de inn i vegger og på loft. Man kan ofte finne Loftsflua i sittende i klaser på loftet.

Det rare er at Loftsflua på en eller annen måte klarer å finne tilbake til det samme huset året etter. Veldig ofte velger Loftsflua seg ut et hus, og bruker det. De andre husene i området kan være helt uberørte.

Loftsflua kan ligne på vanlig Husflue. Den enkleste måten å se forskjell på er kanskje hårene på ryggen.

Latinsk navn:

Pollenia rudis

Skadeomfang og risiko:

Hvis man varmer opp rommene om vinteren, risikerer man å vekke fluene fra dvalen. Dette kan i ekstreme tilfeller medføre hundrevis av trege fluer deise omkring i rommene. Hvis en får et Loftsflueproblem, kan det medføre ulevelige forhold i en bolig.

Bekjempelse og forebygging:

Loftsfluer kan være svært vanskelig å bekjempe.