Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

bli kvitt rotter i veggen 6

Hvis du har rotter inne i en bygning, er problemet ofte relatert til problemer med kloakknettet i bygget. De kan også komme seg inn via små huller i bygningen. De kan vri på ledd og deler i kroppen og trenger ikke større åpning enn ett kronestykke for å komme seg inn. Sesongen starter på høsten når det begynner å bli kalt. De trekker inn for å få varme og finne mat.

Klare tegn på at du kan ha fått rotter i veggen er at du hører det krasle og tafse i veggen. Kanskje du finner ekskrementer på loftet eller i kjelleren. Rotter gnager på bortimot alt, og det er ikke uvanlig at de gnager på strømledninger og vann- og avløpsrør, noe som kan gi opphav til brann, vannlekkasjer og kloakkproblemer. Rotter ødelegger isolasjon i vegg og kan bygge bol.

Så …. hvordan bli kvitt rotter i veggen?

Er problemet omfattende og/eller hvis du bor i flerbruksbolig (rekkehus/blokk) kan nok det tryggeste være å bruke profesjonell hjelp. Det hjelper ikke hvis du løser problemet hos deg selv hvis inngangsporten til rottene er hos naboen.

En viktig ting å være klar over først:

Som privatperson har du IKKE lov til å bruke rottegift! Det er det kun profesjonelle firmaer som får lov til.

Da gjenstår kun alternativet Rottefelle med åte

bli kvitt rotter i veggen 2Gode og effektive rottefeller av ny type er utstyrt med eget kammer til plassering av lokkeåte. Du får kjøpt lokkeåte hos skadedyrshop. Disse rottefellene er meget praktiske, da de er utformet etter "klesklype" prinsippet, og du ikke behøver å berøre rotta. Vi bruker disse profesjonelt i vårt arbeid i felten.

Et annet alternativ kan være å bruke elektronisk rottefelle med åte. Den dreper rotta rask, effektivt og humant.

men …. det finnes “lovlig” rottegift også......

bli kvitt rotter i veggen 4Trinol gift i voksblokkform med hull kan festes i åtestasjoner som er beregnet for dette formålet. Giften må alltid legges i åtestasjoner -ikke løst, slik at det er kun mus (og rotter) som får tilgang til giften, og ikke andre dyr eller barn. Rotene dør noen dager etter inntak. Hus -  Rotter som dør i vegg, gulv og tak kan gi ekstremt ubehagelig lukt.

Om du bør velge åtestasjon med gift eller felle med lokkeåte er avhengig av problemets omfang og art. Det er vanskelig å gi noen generelle råd om dette.