Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

bekjempe duer

Duer utgjør et problem i byene. Opplever du at duer sitter og griser til fasaden av bygningen der du bor? Vi har løsningene.

Les mer om duer i vår nye katalog.

Bekjempelse av duer

Bekjempelse og forebygging i forhold til duer i bymiljøet.

Duer (Columba livia domestica)

Byduene er etterkommere etter de ville klippeduene. Duer finnes gjerne i store flokker i byer og parker. Deres naturlige diett består av korn og frø. Duene har tilpasset seg bymiljøet så godt at de ofte utelukkende lever av matrester etter mennesker.

Duer bygger helst reir på høye avsatser. Duereiret er vanligvis laget av ekskrementer, strå og pinner. En due får vanligvis to egg, som ruges i 18-19 dager. Når eggene klekkes blir ungene matet to ganger om dagen. Et nytt kull kan fødes når de første ungene er tre uker gamle. Det tar ca 30-32 dager før ungene forlater reiret. Normalt har duer 4-5 kull i året.

Duer griser til og ødelegger fasader. De kan også forårsake spredning av smitte. I duereir forekommer ofte insekter som f.eks: Lopper, Midd, Flått, Lus, og mange flere.

Befaring:

Vi har lang erfaring med bekjempelse av og sikring mot duer. Ring oss i dag for et uforpliktende pristilbud, og gjennomgang av deres bygg. PELIAS vil gjennom inngående kunnskap tilpasse det ultimate program for deres bygg.

Metoder for å fjerne duer

En misoppfatning av vårt arbeid med duer, er at vi tar livet av dem. Normalt gjør vi ikke det. PELIAS benytter metoder som fysisk sikrer bygningsmassen, slik at duer ikke kan sette seg.

Duesikring13Duesikring15

Duepigg

Dette er pigger festet til plastlister. Duepiggene har en lengde og spredning som gjør at duer ikke lengre kan sette seg på underlaget.

Wiresystem

Bruk av wire fungerer på samme måte som med duepigg, men systemet er kanskje ikke like holdbart som fuglepiggsystemet i vårt harde klima.

Nettløsninger

Nett er en ypperlig måte å sikre åpninger og større flater mot fugler. Eksempelvis bakgårder.

Ta kontakt med oss nå for en uforpliktende og gratis samtale eller inspeksjon. Ring oss gratis på 33 33 00 00 eller gå til vår kontaktside.